De ‘15 minutes of Fame’ van Andy Warholl duren tegenwoordig wat langer en elke tiener wil Vlogger of YouTuber worden. Tot een aantal jaren geleden bestonden deze beroepen nog niet en dit toont de enorme groei en aantrekkingskracht van online video.

Wat is nou precies een vlog? Een vlog is een persoonlijk videodagboek. Net als een ouderwets dagboek kan dat op verschillende manieren ingevuld worden. Maar het uitgangspunt is dat dagelijkse dingen door iemand op camera verteld en getoond worden. Wellicht ken je die vorm van bekende vloggers zoals Enzo Knol, Dylan Hagens of Djamilla. Met een eigen awardshow, vele volgers, spin-offs en copycats is deze stijl helemaal mainstream geworden.

Voor bedrijven is vloggen ook een goeie manier om leuke en laagdrempelige online video content te maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een eenvoudige camera, eventueel aangevuld met een klein statief en een microfoon. Een leuk format en een beetje creativiteit erbij en je kunt beginnen!

Je kunt zelf vloggen of één persoon je vaste vlogger maken. Hij of zij laat dan de dagelijkse gang van zaken in je bedrijf zien. Of je kunt verschillende collega’s laten vloggen, waardoor het een mooie serie wordt met meerdere gezichten. Afhankelijk van het format maak je daar een keuze in.

Het comfortabel voor de camera presenteren en het filmen kunnen wij je leren door op locatie een workshop te verzorgen of op afstand te begeleiden met tips en adviezen. Na het filmen komt er nog een tijdrovende klus: de montage. De meeste mensen willen zich niet bezighouden met video editing omdat het tijdrovend en lastig is. Maar wil je je vlog een professionele uitstraling geven dan is een mooie vormgeving en professionele montage een must!

Wanneer je een vlog gefilmd hebt, stuur je daarom de beelden naar ons en wij verzorgen de montage. Wij knippen de pauzes, de fouten en saaiere stukken eruit. We voegen muziek en grafische elementen toe en daarmee wordt je vlog kort en flitsend en blijft het boeiend voor de kijkers!

Kortom, vloggen is een interessante manier om je bedrijf online te promoten. Op social media wordt twee keer zoveel geklikt op video’s dan op foto’s of tekstberichten. En hoe regelmatiger je video’s upload, hoe beter je scoort bij zoekmachines en hoe meer interactie je met je volgers creëert. Allemaal doelen die je bereikt met de juiste vlogs.

Wij adviseren je graag over mogelijkheden!