We zitten in een rare tijd…
Quarantaine, lockdown, social distancing. En dus voornamelijk binnen blijven.
Je hebt waarschijnlijk meer ‘vrije tijd’ dan normaal.
En….je hebt een camera of smartphone tot je beschikking!

Dan is het NU tijd om eindelijk iets met video te gaan doen. Waarschijnlijk heb je er al vaker over nagedacht maar ben je er niet aan toegekomen. Of wist je niet precies waar je moest beginnen. In deze blog geven wij je aantal tips voor video’s die je op een eenvoudige manier nu kunt gaan maken.

1. “Jouw corporate story”

Heel simpel. Vertel jouw verhaal. Waarom doe je wat je doet? Waar ligt je passie precies?
Wat kun jij betekenen voor je klanten? Dit hoeft geen dure bedrijfsfilm te zijn. Zoek een mooie, neutrale achtergrond en richt je tot de kijker (kijk dus in de lens, niet op je scherm!) en vertel kort maar krachtig het authentieke verhaal achter je bedrijf!

2. “Testimonials van klanten”

Het is nu natuurlijk niet mogelijk om bij je klanten langs te gaan voor een diepte-interview. Maar je kunt ook op afstand via Skype, Zoom of andere software video’s opnemen. De meeste klanten zullen hier graag aan meewerken dus laat ze maar vertellen wat hun goeie ervaringen zijn met jou en je bedrijf!

3.“Tutorial video’s”

Inspireer je klanten met (een deel van) je kennis! Dit kan een verlengstuk zijn van je diensten of product. Verkoop je knutselspullen? Laat dan zien wat je daarmee kunt maken! Ben je diëtist? Deel een aantal simpele recepten die je klanten kunnen inspireren. Kortom, het hoeft niet moeilijk te zijn en kan indirect raakvlakken hebben. Korte, praktische video’s waarmee je je Facebook pagina of YouTube kanaal vult!

4. “Q & A video’s”

Je (potentiële) klanten hebben altijd wel vragen over je product of service. In plaats van de ‘Frequently Asked Questions’ op je website te zetten in tekst, kun je dit ook leuk in een video vorm gieten. Lees een veelgestelde vraag voor en beantwoord die vervolgens!

5. “Lockdown video”

Veel zzp-ers en bedrijven moeten creatief omgaan met de huidige situatie. Misschien kun ook jij tijdelijk je bedrijf niet meer runnen zoals je dat altijd deed. Misschien heb je wel een speciale dienst bedacht of een actie voor deze periode. Dát kun je ook juist in een video presenteren en uitleggen!

 

Dus, genoeg inspiratie om aan de slag te gaan! Ok, je moet even gunstige omstandigheden creëren. Bouw een plek in je huis om tot filmstudio. Let op de achtergrond van je filmopnames en wanneer je iets gaat opnemen met geluid dan is het noodzakelijk dat het stil is om je heen. Zet dan je Spotify even uit en je kids met een koptelefoon op achter Netflix. Voor een aantal andere simpele tips kun je gratis ons Ebook downloaden. En mocht je vragen hebben over bovenstaande video ideeën, stuur even een mailtje naar info@videobooster.nl

Succes!