De afgelopen jaren zijn me een aantal zaken opgevallen. Ten eerste wil iedereen ‘iets met video’ doen. Social media en grote partijen uit Silicon Valley dicteren het gebruik en het nut van online video. Inmiddels denkt elke tiener, huisvrouw of ondernemer dat ze móeten vloggen om iets te betekenen in het leven. En de videostatistieken zijn erg indrukwekkend. Kijk even hier om te zien wat er per seconde op YouTube gebeurt en je slaat steil achterover.

Ten tweede is iedereen filmmaker geworden. Ok, die term is misschien aan inflatie onderhevig maar in elk geval filmt iedereen zélf. We hebben allemaal een camera op zak en het is een kleine moeite om je smartphone ergens op te richten en op ‘record’ te drukken.

Ten derde: filmen ja, monteren nee. Losse shots op social media zetten of met een video app een simpele selectie maken en een filter toevoegen dat lukt nog wel. Maar om een samenhangende video te monteren daarvoor ontbreken know-how, middelen en vooral: tijd! Ik heb altijd medelijden wanneer ik mensen met een GoPro zie skiën of mountainbiken. 38 afdalingen integraal vastgelegd en 14 gigabytes op je harde schijf. Omdat het kan.

De push naar video en de toegankelijkheid van filmen werkt ook door in bedrijven. Kleine en middelgrote bedrijven zijn mijn opdrachtgevers en daar merk ik steeds vaker dat video anders wordt benaderd. Zodra ik een offerte maak voor een professionele productie van komt er al snel een alternatief naar boven drijven. “Wat als we het nou eens zelf filmen?”

Ik ben groot voorstander van de huidige ontwikkelingen en er zijn genoeg mogelijkheden om zelf leuke videocontent te maken. Een ondernemer of personeel heeft directe toegang tot een bedrijf, een productieproces of klanten. Dat kan leuke en authentieke video’s opleveren. Maar….wel met een visie en de juiste begeleiding.

De afgelopen tijd heb ik een aantal totaal verschillende klanten geholpen om zélf te filmen. Na het bedenken van een goed format, advies over apparatuur en een korte filmworkshop gingen ze zelf op pad met een camera. Het gefilmde materiaal stuurden ze naar mij toe en ik deed de professionele montage. Dat leverde erg leuke en verrassend goeie video’s op.

Alle bovenstaande observaties en ervaringen komen samen in een nieuw concept: VIDEOBOOSTER. Hiermee ga ik opdrachtgevers helpen om betere video’s te maken.

Filmen kan ik je leren. Een goed creatief concept en een goeie montage is een ander verhaal. Maar daar help ik je graag bij. Wij bedenken een creatief concept, jij krijgt toegang tot filmtips, filmt zelf en wij verzorgen de montage. Ik vind het leuk om mensen te begeleiden en mijn klanten zijn blij met een resultaat dat ze nóóit zelf hadden kunnen bereiken.

Een win/win situatie.